Scurt istoric despre tigara electronica 

Scurt istoric despre tigara electronica

Aparitia tigarii electronice a avut loc in anul 2003 iar promotorul a fost un cercetator chinez pe nume Hon Lik si care lucra in cadrul unei multinationale farmaceutice din China - Ruyan, insa acesta nu a facut altceva decat sa perfectioneze tehnologia "tigarii fara fum" inventata si brevetata in SUA de catre un alt cercetator, Herbert a. Gilbert cu mult inaintea chinezului Hon Lik dar nu a avut parte de o primire buna pe piata iar proiectul a ramas in amortire timp de peste 50 de ani pana in momentul cand a inceput sa fie promovata si acceptata pe piata. In ceea ce il priveste pe Hon Lik, informatiile despre cum a re-inventat acesta " tigara electronica" se pierd in negura timpului, insa este recunoscut ca si era un fumator de peste 2 pachete de tigari pe zi si era foarte hotarat sa faca ceva pentru a renunta la acest viciu sau macar sa nu mai fie nevoit sa inhaleze toate substantele nocive continute de catre tigarile normale, un lucru bine stiut de catre toti fumatorii si chiar si de catre nefumatori. Pentru ca Hon Lik lucra in cercetare in cadrul companiei farmaceutice Ruyan, companie specializata in cercetarea si producerea de remedii naturale, a folosit resursele companiei si cunostiintele sale pentru a realiza dispozitivul cunoscut acum in toata lumea ca " tigara electronica".
Una dintre primele probleme pe care a incercat sa le rezolva si a si reusit este de a gasi un inlocuitor al "fumului" generat de tigara normala iar acest lucru a fost realizat prin folosirea propylen glycolului, o substanta folosita in multe industrii printre care si cea alimentara si cosmetica in diverse scopuri. Hon Lik a constatat ca acest lichid , total inofensiv la inhalare ( testele facute pana acum inclusiv de catre companiile de tigari care ar dori sa denigreze folosirea tigarii electronice, nu au dovedit ca este toxic sau poate avea alte efecte nocive la inhalare) asa cum spuneam acest lichid odata incalzitse transforma in vapori care imita fumul de tigara.
Mergand si mai departe a reusit sa inglobeze in reteta si nicotina precum si arome pentru a regasi, odata cu folosirea tigarii electronice, gustul si senzatia oferita de catre tigara clasica. Substanta care inglobeaza toate aceste ingrediente se numeste in limbajul celor care comercializeaza sau folosesc aceasta substanta : e-lichid, litera E derivand probabil de la electronic si lichid pentru ca se prezinta de obicei in stare lichida.
Recunoasterea tigarii electronice a venit odata cu prezentarea la American Tabacco Expo in Las Vegas, unde a castigat mai multe premii si recunoasterea ca si dispozitiv de fumat si ca o inventie ce poate oferi gumatorilor sansa de a renunta la fumatul clasic, de a fi mai sanatos si de a nu mai cheltui bani multi pe un viciu !
Tehnologia folosita pentru fabricarea tigarii electronice a evoluat mereu, de la aparitia ei pe piata si pana in prezent.    

Tigara Electronica Njoye © 2017